SON DAKİKA
Hava Durumu

Baykar Teknolojinin Ukrayna'daki fabrikasının açılacağı tarih belli oldu

Türk hava savunma şirketi Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'daki fabrikanın açılış tarihi hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Baykar Teknolojinin Ukrayna'daki fabrikasının açılacağı tarih belli oldu

Türk hava savunma şirketi Baykar Teknoloji adından sıkça söz ettiriyor. Ukrayna'da Baykar Teknolojinin çatısı altında 2019 yılında kurulan LLC Avia Ventures şirketi Bayraktar TB2 ve AKINCI'nın üretileceği fabrikayı açmayı hedefliyor. 

BAYKAR TEKNOLOJİ UKRAYNA'DAKİ FABRİKASINI TEMMUZ 2025'TE AÇIYOR

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar fabrikanın açılışıyla ilgili Defense News'e yaptığı açıklamada, "LLC Avia Ventures ilk olarak 2019 yılında Kıyiv'de tescil edildi ve geçen yılın başlarında askeri ürünlerin ithalat-ihracatı için lisans aldı. Şu ana kadar ülkede, yapısında yabancı bir kurucuya ve savunma sistemleri lisansına sahip olan ilk ve tek şirketlerden biridir" ifadelerini kullandı. Fabrikanın açılışı hakkında bilgi veren Bayraktar, "Hazırlık çalışmalarının büyük bir kısmı halihazırda yürütülmekte olup tesise Temmuz ayında elektrik verilmesi beklenmektedir" dedi.

Bayraktar, "Ukrayna'daki Bayraktar TB2 fabrikasının inşa faaliyetleri, 2025 yılında planlanan açılışa doğru ilerliyor" dedi.

Hava savunma alanı kapsamında işbirliği için iki ülke 2022 yılının şubat ayında anlaşma imzalayarak gündeme gelmişti. BAYKAR Teknoloji'nin geliştirdiği savunma araçları 24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarına karşı güçlü bir şekilde mücadeleye imza atıyor.

Bayraktar açıklamasına, "BAYKAR'ın TB2 ve Akıncı insansız hava araçlarını Ukrayna’da tamamen üretmek için Türkiye’den uygun lisans izinlerini aldık” dedi.

Bu tesislerin inşası için planlanan toplam yatırım 95.5 milyon dolara tekabül ediyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.