SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Umerov, Ukrayna ile NATO arasındaki kritik toplantıya katıldı

NATO-Ukrayna Konseyi, Rusya'nın Ukraynalı sivillere ve ülkenin altyapısına yönelik son saldırılarının ardından toplandı. Toplantıya Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov video konferans yoluyla katıldı

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Umerov, Ukrayna ile NATO arasındaki kritik toplantıya katıldı

Ukrayna, NATO ile kritik toplantıda işgalci Rusya'nın saldırılarına karşı yeni önlemleri görüştü. Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, 28 Ağustos 2024 tarihinde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında yapılan NATO-Ukrayna Konseyi toplantısına video konferans yoluyla katıldı. Toplantı, Rusya'nın Ukrayna'nın şehirlerine gerçekleştirdiği geniş çaplı füze saldırılarının ardından düzenlendi.

"HAVA SAVUNMAMIZI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR"

Son iki gün içinde, terörist devlet Rusya, 200'den fazla füze ve insansız hava aracı (İHA) fırlatarak masum insanları hedef aldı ve kritik altyapıyı tahrip etti. Bakan Umerov, toplantıda mevcut durumu ortaklara detaylı bir şekilde aktardı. Umerov ayrıca konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ortaklara mevcut durum hakkında bilgi verildi. Kendilerine hava savunma sistemleri ve füze tedarikine ilişkin diğer planları tartıştılar. Hava savunmamızı güçlendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İSTİŞARELERE DEVAM EDİYORUZ"

Toplantıda, hava savunma sistemleri ve roket tedarikine dair ileriye dönük planlar tartışıldı. Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirme ihtiyacının altı çizildi. Ayrıca, iki taraflı görüşmeler dahil olmak üzere, ülkenin batı bölgelerinde bir hava savunma kalkanı oluşturulması konusunun ele alındığını aktaran Umerov, "Ülkenin batı bölgeleri üzerinde güvenlik kuşağı olarak adlandırılan hava savunma kalkanının oluşturulması konusunda da özellikle ikili formatta istişarelere devam ediyoruz" dedi.

Umerov, müttefik ülkelere kesintisiz destekleri ve vaat edilen yardımlar için teşekkür etti. Uluslararası hukuk çerçevesinde, Ukrayna'nın kendini savunma amaçlı uzun menzilli silah kullanımına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını destekleyen müttefik sayısının arttığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.