SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Kıyiv'de!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Günü kapsamında Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Kıyiv'de!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşmek üzere 9 Mayıs'ta Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i ziyaret etti. Avrupa Komisyonu Başkanı sosyal medya hesabından, "Kıyiv'e dönmek güzel. Değer verdiğimiz değerlerin her gün savunulduğu yere" dedi. 

Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen'in ziyaretinin 9 Mayıs Avrupa Günü'nde gerçekleşmesi gözlerden kaçmadı. Ursula von der Leyen, Volodımır Zelenskıy’ın 9 Mayıs Avrupa Günü'nü Ukrayna'da kutlama kararını memnuniyetle karşıladığını da sözlerine ekledi.

UKRAYNA'YI 5. ZİYARETİ

Ursula von der Leyen’in Rusya'nın Ukrayna'yı yönelik işgal girişiminin başlamasından bu yana Ukrayna’yı beşinci kez ziyaret ettiği kaydedildi.

UKRAYNA'DA, ZAFER GÜNÜ 8 MAYIS'TA KUTLANACAK

8 Mayıs'ta Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin yıl dönümü münasebetiyle konuşan Zelenskıy, Ukrayna’nın Rusya'yı yeneceğini söyledi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'da 9 Mayıs'ın Avrupa Günü ve 8 Mayıs Zafer Bayramı'nın "Nazizme Karşı Anma ve Zafer Günü" olarak resmi olarak kutlanmasına ilişkin bir yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Rusya ve eski Sovyet ülkeleri, İkinci Dünya Savaşı'nın bitişini 9 Mayıs'ta kutlarken, Avrupa ülkeleri 8 Mayıs’ta kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.