SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya, Ukrayna'ya Leopard tankı vereceğini açıkladı

Almanya, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 14 adet Leopard 2 tankının teslim edilmesine karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya, Ukrayna'ya Leopard tankı vereceğini açıkladı

Alman Der Spiegel gazetesi, Almanya hükumetinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının gönderilmesine karar verdiğini belirtti.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Ukrayna'ya en az 14 adet tank gönderilmesini ve başka ülkelerin ihracatını kabul ettiğini bildirdi.

Alman üretimi Leopard 2 tankları, birçok ülke tarafından Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya tedarik edilmesi için Berlin'den onay bekliyordu. Alman Der Spiegel dergisi, Almanya'nın Ukrayna'ya tank yardımı yapılmasını kabul ettiğini belirtti. 

ALMANYA, UKRAYNA'YA EN AZ 14 ADET LEOPARD TANK SEVK EDECEK

Almanya hükumetine dayandırılan habere göre, hükumetin, Ukrayna ordusuna Leoprad tankının gönderilmesi ve eğitimin verilmesine karar verdikleri açıklandı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarından en az 14 tane gönderilmesini kabul ettiği belirtildi. 

Polonya, Ukrayna'ya Leopard tanklarının verilmesi için resmi başvuruda bulunmuştu. Polonya'nın resmi başvurusunu onaylayan Almanya ayrıca diğer ülkelerin Leopard tankının ihracatına izin verdi.

Ukrayna Cumhrubaşkanlığı Ofisi Başdanışmanı Andriy Yermak, işgalci Rusya'nın saldırılaırna karşı koymak için Batılı ülkelere tank çağrısı yapmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.