SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Ukrayna'ya 6 büyük jeneratör transfer edecek

Almanya, Ukrayna'ya 6 büyük jeneratör transfer ederek hastaneler ve su tesisleri için destek sağlayacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya Ukrayna'ya 6 büyük jeneratör transfer edecek

Almanya Federal Teknik Yardım Ajansı (Technisches Hilfswerk), Ukrayna'ya 6 büyük jeneratör transfer edeceğini açıkladı. Jeneratörlerin, Rusya'nın Ukrayna enerji altyapısına düzenlediği saldırılar nedeniyle sık yaşanan elektrik kesintileri karşısında hastanelerin ve su tesislerinin istikrarlı bir şekilde çalışmasi için gönderildiği açıklandı.

Almanya'nın Kıyiv Büyükelçiliği de konuyla ilgili paylaşımda bulundu. Jeneratörlerin beş tanesinin Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından tahsis edildiği, bir jeneratörün ise THW tarafından sağlandığı bildirildi.

UKRAYNA'YA YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Almanya Federal Meclisi, geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya ısı ve enerji sektörü için toplam 70 milyon avroluk bir yardım paketi sağlayacağını açıklamıştı. Hollanda da Ukrayna'daki kritik altyapının onarılması amacıyla 209,5 milyon avroluk yeni bir destek paketi sağlayacağını bildirmişti. Fransa'nın Ukrayna Yardım ve Yeniden Yapılandırma Özel Temsilcisi Pierre Heilbronn ise bu yılın sonuna kadar Ukrayna'nın enerji sektörünü desteklemek üzere 60 milyon avro tahsis edeceğini kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.