SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya, Ukrayna'ya 4 adet IRIS-T hava savunma sistemi sağlayacak

Federal Almanya hükûmeti, yıl sonuna kadar Ukrayna'ya önemli bir askerî yardım sağlayacağını açıkladı. Yardım çerçevesinde Ukrayna’ya IRIS-T hava savunma sistemleri, Gepard ve Leopard tankları, topçu mühimmatı başta olmak üzere çok sayıda askerî teçhizat teslim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya, Ukrayna'ya 4 adet IRIS-T hava savunma sistemi sağlayacak

Almanya, Ukrayna’ya bir askerî destek paketi daha sağlayacağını duyurdu.Söz konusu yardım çerçevesinde Ukrayna’ya farklı menzile sahip 4 adet IRIS-T hava savunma sistemi devredilecek.

Alman Hükûmeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Buchner, 19 Ağustos’ta yaptığı açıklamada ülkesinin yıl sonuna kadar Ukrayna'ya farklı menzile sahip 4 adet IRIS-T hava savunma sistemi göndereceğini duyurdu. Ayrıca Buchner, Almanya’nın Ukrayna'ya 10 adet Gepard tankı, 16 adet kundağı motorlu obüs, 10 adet Leopard tankı, silahlı insansız hava araçları ve binlerce top ile tank mühimmatı teslim edileceğini aktardı.

Bununla birlikte Berlin, gelecek yıl içinde Ukrayna'ya 20'den fazla kundağı motorlu obüs, 20 adet Marder zırhlı muharebe aracı, 37 adet Leopard tankı, 5 Gepard tankı, 6 adet IRIS-T sistemi ve birkaç bin topçu ile tank mühimmatı daha sağlamayı taahhüt etti.

Büchner, bu desteğin azaltılacağına veya herhangi bir şekilde sınırlanacağına dair hükûmetten hiçbir resmî açıklama olmadığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.