SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya: Ukrayna, AB müzakerelerinin başlatılması için gerekli şartları sağladı

Almanya hükûmeti, Ukrayna'nın AB'ye katılım müzakereleri için reform şartlarını yerine getirdiğini düşünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya: Ukrayna, AB müzakerelerinin başlatılması için gerekli şartları sağladı

Almanya, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerinin başlatılması için gerekli reform şartlarını yerine getirdiğini duyurdu.

Almanya'nın Avrupa ve İklimden Sorumlu Devlet Bakanı Anna Lührmann, 30 Mayıs 2024 tarihinde Almanya merkezli DPA haber ajansına verdiği röportajda, tüm AB üye ülkelerini mümkün olan en kısa sürede taslak müzakere çerçevesi üzerinde anlaşmaya çağırdı.

Lührmann, "Alman hükûmeti, Ukrayna'nın haziran ayında AB'ye katılım müzakerelerine başlayabilmesi için tüm şartları yerine getirdiğine inanıyor." açıklamasında bulundu.

MACARİSTAN, SÜRECİ YAVAŞLATIYOR

29 Mayıs tarihinde, Macaristan'ın azınlık hakları meselesi nedeniyle AB büyükelçilerinin katıldığı bir toplantıda Ukrayna'nın AB'ye katılımına ilişkin taslak müzakere çerçevesinin onaylanmasını engellediğine dair raporlar ortaya çıktı. AB, Ukrayna ve Moldova ile resmî olarak katılım müzakerelerini haziran ayı sonuna kadar başlatmaya çalışıyor ancak bunun için Macaristan'ın rızası da dahil olmak üzere tüm AB devletlerinin oy birliği gerekiyor.

Haziran ayı, Macaristan'ın 6 aylık AB Konseyi başkanlığının temmuz ayında başlaması nedeniyle çok önemli bir ay. Macaristan'ın, dönem başkanlığını Ukrayna'ya ilişkin kararları yavaşlatmak adına kullanabileceği değerlendirilmesinde bulunuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.