SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Savunma Bakanı: Putin’in Ukrayna sınırlarında duracağına inanmamalıyız

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Federal Mecliste yaptığı konuşmada "2029'a kadar savaş kabiliyetine hazır hale gelmeliyiz. En kötüsünün gerçekleşmesini önlemek için caydırıcı bir rol oynamalıyız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 02:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya Savunma Bakanı: Putin’in Ukrayna sınırlarında duracağına inanmamalıyız

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında, Avrupa ülkeleri savunma alanına ayırdıkları harcamalarını artırmaya devam ediyor. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Federal Mecliste 5 Haziran 2024 tarihinde ülkenin savunma kabiliyetine ilişkin konuşma yaptı.

“2029'A KADAR SAVAŞA HAZIR HALE GELMELİYİZ”

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, "2029'a kadar savaş kabiliyetine hazır hale gelmeliyiz. En kötüsünün gerçekleşmesini önlemek için caydırıcı bir rol oynamalıyız.” ifadelerini kullandı.  

Finansman, malzeme ve personel ihtiyacına işaret eden Pistorius Acil bir durumda, bu ülkeyi savunabilecek genç erkek ve kadınlara ihtiyacımız var." dedi.

Pistorius, milletvekillerini Ukrayna'ya yönelik savunma harcamalarını önemli ölçüde artırma planını desteklemeye çağırarak şu ifadeleri kullandı:

"Putin'in o kadar ileri gitmesi durumunda Ukrayna sınırlarında duracağına inanmamalıyız. Rusya, Gürcistan, Moldova ve nihayetinde NATO için bir tehdit oluşturuyor ve bu nedenle Ukrayna'ya askerî destek sağlamaya devam etmeliyiz. Kendi savunmamızı ve operasyonel hazırlığımızı ihmal etmemeliyiz.”

ALMANYA'DAN UKRAYNA'YA 500 MİLYON AVROLUK YENİ ASKERÎ YARDIM

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Almanya’daki Ramstein Üssü’nde düzenlenen "20. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı" çerçevesinde gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu.

"UKRAYNALILARI EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUKLARI KONULARDA DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Ukraynalıların yalnızca kendilerini, topraklarını, bağımsızlıklarını ve özgürlüklerini savunmadıklarını ifade eden Pistorius, "Onlar güçlünün hukukunun değil, hukukun gücünün başarılı olması için de savaşıyorlar. Bu yüzden Ukraynalıları en çok ihtiyaç duydukları konularda desteklemeye devam ediyoruz." şeklinde konuşmuştu.

Pistorius, Ramstein Üssü'ndeki Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı kapsamında Almanya'nın Ukrayna için 500 milyon avro değerinde bir yardım paketi hazırladığını belirterek, pakette Alman ordusu stoklarından 10 bin top mermisinin bulunduğunu ve bunun teslimatına hemen başlanabileceğini kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.