SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı: Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki harekâtı beklenenden daha iyi gidiyor

Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Marcus Faber, Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki harekâtının beklenenden daha iyi gittiğini ve Ukrayna’ya sağlanan Alman yapımı Leopard 2 tanklarının sayısının artırılması konusunu gündeme getirdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı: Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki harekâtı beklenenden daha iyi gidiyor

Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Marcus Faber 11 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna’nın Kursk bölgesine yönelik harekâtını değerlendirdi. Faber, "Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki harekâtı beklenenden daha iyi gidiyor. Rusya’yı, doğudaki cepheden büyük birliklerini çekmeye zorluyor. Bu, oradaki gerginliği azaltıyor." dedi.

Ayrıca Faber Ukrayna’nın Kursk yakınlarında ilerlemesinin Rus halkına, diktatörlerinin hiçbir şeyi kontrol altına alamadığını gösterdiğini kaydetti.

“UKRAYNA'YA ASKERİ YARDIMIMIZ GÜVENLİĞİMİZE YAPILACAK EN İYİ YATIRIMDIR”

Faber, bu durumun Ukrayna’ya sağlanan Alman yapımı Leopard 2 tanklarının sayısının artırılması konusunu gündeme getirdiğine işaret ederek, “Ukrayna'ya askeri yardımımız güvenliğimize yapılacak en iyi yatırımdır. Rusya'nın tehdit potansiyelini her geçen gün azaltıyor. Ukraynalı sivilleri mülteci olmaktan koruyor.” ifadelerini kullandı.

“RUSYA, TOPRAKLARIMIZA SAVAŞI GETİRDİ VE YAPTIKLARININ SONUCUNU KENDİSİ DE HİSSETMELİ”

Rusya’nın Kursk bölgesinden çatışmalara dair farklı bilgiler gelmeye devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya’nın da savaşı hissetmesi gerektiğine dair bir açıklamada bulunmuştu.

Zelenskıy, 8 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar hedeflerine ulaşmayı biliyor. Savaşta hedeflere ulaşmayı ise biz seçmedik. Rusya, topraklarımıza savaşı getirdi ve yaptıklarının sonucunu kendisi de hissetmeli. Bizim arzumuz ise hedeflerimize en kısa zamanda barış zamanında ulaşmaktır. Adil barış şartlarında. Ve böyle olacaktır.” demişti. 

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine düzenlenen beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna operasyonla ilgili bir resmi açıklama yapmazken yabancı medyada çıkan haberlere göre, 6 Ağustos sabahı operasyonun başlamasından bu yana Rusya, topraklarının en az 350 kilometrekarelik kısmının kontrolünü kaybetti. Rusya, "Ukrayna güçlerinin ilerlemesi durdu." şeklinde açıklama yapsa da bölgeden gelen bilgiler bu açıklamanın doğru olmadığını gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.