SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Dışişleri Bakanından Harkiv ziyareti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın işgalci Rus saldırıları altındaki Harkiv kentini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya Dışişleri Bakanından Harkiv ziyareti

Almanya Dışişleri bakanı Annalena Baerbock, dün Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın Harkiv kentini ziyaret etti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile bir araya gelen Bakan Barebock, Rus işgali altında kalan kentte incelemelerde bulundu. Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal girşimi başlattığı ilk günden bu yana Ukrayna'yı 3 kez ziyaret eden Baerbock'a Ukrayna'nın Almanya Büyükelçisi Oleksiy Makayev eşlik etti. 

"HARKİV IZDIRABIN SİMGESİ"

Baerbock, mevkidaşı Kuleba ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Almanya'nın Ukrayna'nın detsekçisi olduğunu ifade ederek, "Bu şehir, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının mutlak çılgınlığının ve ülkenin doğusundaki insanların her gün karşı karşıya kaldığı bitmek bilmeyen ızdırabın bir simgesidir" yorumunu yaptı. 

resim

"DAHA FAZLA ALMAN ASKERİ YARDIMININ GELECEĞİNDEN HİÇ ŞÜPHEM YOK"

Ukrayna'ya daha fazla destek olacaklarını söyleyen Baerbock ayrıca Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke olmasına yardımcı olacaklarını dile getirdi. Diğer yandan Ukrayna Dışişleri bakanı Dmıtro Kuleba ise sosyal medya hesabından Bakan Baerbock ile Harkiv'i gezdiklerini söyleyerek, "Harkiv, artık Ukrayna'nın yeterli ortak desteğiyle kazanacağını kanıtlayan başarılı Ukrayna karşı saldırılarının bir simgesi. Daha fazla Alman askeri yardımının geleceğinden hiç şüphem yok" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, ABD'nin Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi göndereceğinden memnun olduğunu ifade etmişti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinin Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi ile "Marder" tipi zırhlı muharebe araçları vereceğini duyurmuştu.

Image

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.