SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Ukrayna'ya üçüncü Patriot hava savunma sistemi sevkiyatı

Almanya, üçüncü Patriot hava savunma sistemini Ukrayna’ya teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'dan Ukrayna'ya üçüncü Patriot hava savunma sistemi sevkiyatı

24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna, müttefik ülkelerin ekonomik ve askeri desteğiyle taarruz gücünü artırıyor. Almanya,  Patriot hava savunma sistemi içeren askeri paket kapsamında Ukrayna'ya üçüncü Patriot hava savunma sistemini ulaştırdı.

Almanya’nın Kıyiv Büyükelçisi Martin Jaeger, Almanya'nın Ukrayna'ya gönderdiği üçüncü Patriot hava savunma sisteminin ulaştığını duyurdu. 

Jaeger, Patriot hava savunma sisteminin nüfusun ve altyapının korunmasına yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca büyükelçi Jaeger, Ukraynalı mürettebat ilgili eğitimi Almanya'da başarıyla tamamladığını kaydetti.

UKRAYNA'YA İKİNCİ PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ TESLİM EDİLDİ

Almanya, ikinci bir Patriot hava savunma sistemi, sistem için gereken mühimmat ve yedek parçaları içeren yeni bir askeri destek paketini Ukrayna'ya devretmişti.

Almanya hükumeti tarafından 14 Aralık 2023 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, Almanya’nın Ukrayna'ya ekipman ve silah tedarik ederek destek sağladığı kaydedilerek; yeni askeri yardım paketine dair bilgi verilmişti. Açıklamaya göre, Almanya ikinci Patriot hava savunma sistemini, yedek parça ve füzelerle birlikte  Ukrayna’ya teslim etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.