SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Ukrayna'ya tank şartı!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya taahhüt edilen Leopard tankının gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Scholz, ABD'nin taahhütlerini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'dan Ukrayna'ya tank şartı!

Reuters'a konuşan bir Alman yetkili, bugün yaptığı açıklamada Başbakan Olaf Scholz'un Ukrayna'ya Leopard tankı göndermesinin koşulu olduğunu aktardı. Yetkili, Almanya'nın Leopard tankı göndermesinin ABD'nin taahhüt ettiği tankı göndermesiyle gerçekleşebileceğini ifade etti.

Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal girişimi başlatan Rusya, sivilleri hedef alan saldırılarına devam ediyor. Müttefik ülkeler ise Ukrayna'ya ekonomik, insani ve  askeri destek veriyor. Savaşın başından bu yana Ukrayna'ya silah yardımı yapan ülkelerden biri olan Almanya, yeni bir açıklama yaptı. Reuters'a konuya ilişkin konuşan Alman yetkili, kapalı kapılar ardında Olaf Scholz'un Ukrayna'ya Amerikan tanklarının da gönderilmesi şartını tekrarladığını ifade etti. 

ALMANYA'NIN UKRAYNA'YA TANK DESTEĞİ, ABD'YE BAĞLI!

Almanya hükumeti yetkilisi, ülkenin Ukrayna'ya Leopard tankı göndereceğini dile getirdi. Edinilen bilgiye göre Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yaptığı görüşmeler neticesinde Ukrayna'ya tank gönderilmesi için ABD'nin de kendi tanklarından göndermek zorunda olduğunu ifade etti.

Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Almanya'nın taahhüt ettiği silah yardımlarını göndermekte çok geç kaldığı konusunda eleştiride bulunmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.