SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Ukrayna’ya kış aylarında hava savunma sistemi verme taahhüdü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya kış ayları için bir Patroit hava savunma sistemi daha vereceklerinin taahhüdünde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'dan Ukrayna’ya kış aylarında hava savunma sistemi verme taahhüdü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz dün İspanya’nın ev sahipliğinde Granada kentinde düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Toplantısı kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Scholz toplantıda, Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısının en önemli konulardan biri olduğunu belirterek burada Ukrayna'nın bağımsızlığını ve egemenliğini savunmasına ilişkin desteğin nasıl sürdürülebileceğinin ele alındığını ifade etti.

SCHOLZ: ALMANYA UKRAYNA'NIN ARKASINDA

Almanya'nın Ukrayna’nın arkasında durduğunu ve ülkeyi desteklediğini vurgulayan Scholz, Almanya'nın ABD’den sonra Ukrayna’ya en fazla destek veren ikinci ülke olduğunu söyledi. Almanya'nın geçmişte Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi verdiğini anımsatan Scholz, "Burada Ukrayna Devlet Başkanı'na kış ayları için bir sistem daha vereceğimizi söyledim." dedi.

"UKRAYNA'NIN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU ŞEY HAVA SAVUNMA SİSTEMİ"

Almanya Başbakanı, Patriot'un en etkin hava savunma sistemi olduğuna işaret ederek "Şu anda en çok ihtiyaç duyulan şey, bu yüksek verimli sistemle (Ukrayna’nın) hava savunmasını sağlamaktır." dedi. Scholz, Rusya'nın kış aylarında füze ve İHA saldırılarıyla Ukrayna'daki altyapı ve şehirleri yeniden tehdit edebileceğinin altını çizdi.

ALMANYA, UKRAYNA'YA TAURUS FÜZELERİNİ NEDEN VERMEDİ?

Diğer yandan Scholz, Ukrayna’nın Almanya'dan talep ettiği "Taurus" tipi seyir füzelerinin neden verilmediğine ilişkin soruya yanıt verdi.  Ukrayna'ya askeri destek konusunda alınacak her türlü kararın dikkatle tartılması gerektiğini dile getiren Scholz, savaşı tırmandırmak ve çatışmanın parçası haline gelmek istemediklerini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.