SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman savunma devi, 2024 yılında Ukrayna'da zırhlı araç üretecek

Almanya merkezli savunma sanayi alanındaki önemli şirketlerden Rheinmetall, 2024 yılında Ukrayna'da zıhlı araç üretimine başlamayı planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman savunma devi, 2024 yılında Ukrayna'da zırhlı araç üretecek

Düsseldorf merkezli Alman savunma şirketi Rheinmetall, Ukrayna'daki ilk tankları 2024 gibi erken bir tarihte üretmeyi planlıyor. Şirketin üretim planlarında ilk sırada tekerlek tahrikli zırhlı nakliye aracı Fuchs ve zırhlı personel taşıyıcı Lynx yer alıyor.

SÖZLEŞME İMZALANDIKTAN 6 AY SONRA İLK ARAÇ HAZIR HALE GELECEK

Almanya'da haftalık olarak yayımlanan WirtschaftsWoche isimli dergiye konuşan Rheinmetall şirketinin CEO'su Armin Papperger, tekerlekli nakliye aracı Fuchs ve piyade savaş aracı Lynx'in inşası için Ukrayna ile en geç gelecek yılın başında ilgili bir sözleşmenin imzalanmasını bekliyor.

Papperger, WirtschaftsWoche'ye verdiği röportajda, "Sözleşme imzalandıktan sonra, yaklaşık altı ila yedi ay sonra Ukrayna'da ilk tekerlekten çekişli aracı, on iki ila 13 ay sonra da ilk Lynx'i hazır hale getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Fuchs'un Ukrayna'da üretimi 2024 yılı yazının sonlarından itibaren mümkün olacak ve Puma'nın rakibi Lynx de 2025 yazında onu takip edebilecek.

Sirket yöneticisi Papperger, oldukça kısa sayılabilecek teslim süresini, Ukrayna ile işbirliğinin iyi ilerlemesiyle açıklıyor. Rheinmetall halihazırda Ukrayna'nın en büyük savunma sanayi ortağı konumunda. Grup, 2022 yılında 900 milyon euro civarında sipariş alırken, 2023 yılında sipariş hacmi iki buçuk milyar euro civarına yükseldi. Papperger, "gelecek yıl kesinlikle daha fazlası olacak" öngörüsünde bulundu. Lynx'in seri üretimi halihazırda Macaristan'da devam ediyor. Ayrıca zırhlı araçların bakımı Ukrayna'da yapılıyor ve bu amaçla Ukrayna'dan gelen işçiler Almanya'da eğitiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.