SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman Rheinmetall şirketi Ukrayna'da mühimmat fabrikası kurmayı planlıyor

Almanya'nın en büyük silah şirketi Rheinmetall, 17 Şubat'ta Ukrayna ile iş birliği anlaşması imzaladı. Şirket, Ukrayna'da mühimmat fabrikası açacağını açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman Rheinmetall şirketi Ukrayna'da mühimmat fabrikası kurmayı planlıyor

Almanya'nın en büyük silah şirketi Rheinmetall, 17 Şubat'ta Ukrayna ile iş birliği anlaşması imzaladı. Şirket, Ukrayna'da mühimmat fabrikası açmayı planlıyor. Mutabakat, Münih Güvenlik Konferansı oturum aralarında Ukrayna Stratejik Sanayi Bakanı Oleksandr Kamışın ve Ukrayna'nın Almanya Büyükelçisi Oleksıy Makeyev'in huzurunda imzalandı. İnşa edilecek yeni tesiste 155 mm top mermisi ve patlayıcı mühimmat üretileceği kaydedildi.

Alman şirketi ortak girişimin yüzde 51'ine, Ukraynalı bir ortak şirket ise yüzde 49'una sahip olacak.

UKRAYNA ORDUSU, MÜHİMMAT EKSİKLİĞİ NEDENİYLE BAZI OPERASYONLARI DURDURMUŞTU

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Tarnavskıy, 2023 yılının Aralık ayında mühimmat sıkıntısı ve yurtdışından gelen desteğin eksikliği nedeniyle Ukrayna ordusunun bazı askeri operasyonları askıya aldığını duyurmuştu. 

Reuters'a konuşan Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Tarnavskıy, Ukrayna ordusunun top mermisi sıkıntısıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Mühimmat konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle Sovyet yapımı 122 mm ve 152 mm’lik mermilerin eksikliği mevcut. İhtiyaçlarımız göz önüne alındığında bugün sahip olduğumuz kaynaklar bize yeterli değil. Bu nedenle onları yeniden dağıtıyoruz. Kendimiz için belirlediğimiz görevleri yeniden planlıyoruz ve bunları daha küçük hale getiriyoruz çünkü onların ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor" demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.