SON DAKİKA
Hava Durumu

Akyar’da işgalci Rusya Karadeniz Filosuna saldırı düzenlendi

Akyar’da (Sivastopol) Rusya’nın Karadeniz Filosuna düzenlenen saldırının ardından patlamalar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akyar’da işgalci Rusya Karadeniz Filosuna saldırı düzenlendi

Ukrayna, geliştirme aşamasında olan Sea Baby isimli insansız deniz aracı (İDA) ile işgalcileri vurmaya devam ediyor. Ukrayna, Akyar (Sivastopol)’da bulunan işgalcilerin Karadeniz filosuna insansız deniz aaracı saldırısı düzenledi. Akyar’da 30 Ekim gecesi şiddetli patlamalar yaşandı ve burada iki insansız deniz aracı bulundu.

KIRIM KÖPRÜSÜ TRAFİĞE DURDURULDU

Akyar (Sivastopol)’da gerçekleşen patlamalar sonucunda Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de iki insansız deniz aracının olduğunu bildirdi. Açıklamada, "Tespit edilen bölgede yangın hasarı oluştu ve Akyar (Sivastopol)’ın dış yolunda bir dizi mayın ve sabotaj karşıtı önlem uygulanıyor” denildi.  

İşgalciler, 30 Ekim 2023 tarihinde sabah saat 06.36'da Kırım Köprüsü'nde trafiği durdurdu. Yetkililer, köprüde ve gözlem alanında bulunan insanlardan sakin olmalarını, trafik güvenliği ve kontrol görevlilerinin talimatlarına uymalarını istedi.

UKRAYNA'NIN YERLİ İDA'SI

Sea Baby insansız deniz aracı, Rusya'nın geniş çaplı işgal saldırısı başlatmasının hemen ardından başlayan ve aylardır devam eden çalışmalar sonucunda geliştirildi. Ukrayna'nın geliştirdiği İDA fırtınalı havada çalışabiliyor. Rus füze gemisinin hedef alındığı operasyon sırasında dalga yüksekliğinin 1.5-2 metre olduğu belirtildi.

Ukrayna, Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 17 Temmuz 2023’te gerçekleştirdiği saldırıda da Sea Baby İDA’sını kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.