SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT, Wagner'i terör örgütü ilan etti

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Rus paralı asker grubu Wagner'i terör örgütü ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT, Wagner'i terör örgütü ilan etti

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asamblesi, Rus paralı asker grubu Wagner'i terör örgütü ilan etti. AGİT’in internet sitesinde, alınan söz konusu karara ilişkin bildiri metni yayımlandı.

AGİT: WAGNER GRUBU TERÖRİST OLARAK NİTELENDİRİLEBİLİR

AGİT’in yayımladığı metinde, “AGİT Parlamenter Asamblesi, Wagner grubunun Rus hükumetinin çıkarları doğrultusundaki eylemlerinin doğası ve amacı bakımından haklı olarak terörist olarak nitelendirilebileceğine karar verdi” açıklaması yer aldı. AGİT parlamenterleri, tüm AGİT ülkelerini, paralı asker grubu Wagner'in faaliyetlerini engellemek için mevcut tüm yasal araçları kullanmaya çağırdı.

"WAGNER GRUBU'NUN YURTDIŞINDAKİ EYLEMLERİNDEN RUS DEVLETİ SORUMLU"

AGİT, paralı asker grubu Wagner’in Rus devletinin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kabul ettiği gibi finansmanının devlet tarafından sağlandığını belirtti. Bu nedenler kapsamında AGİT, Wagner Grubu'nun yurtdışındaki eylemlerinden Rus devletinin sorumlu olduğunun altını çizdi.

WAGNER'E DESTEK VEREN BELARUS KINANDI

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından Belarus, paralı asker grubu Wagner’i desteklemek ve Baltık devletlerinin güvenliğini tehlikeye atarak paralı asker grubuna askeri üs inşasına izin vermesi nedeniyle kınadı.

AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI, RUSYA'YI TERÖR SPONSORU DEVLET OLARAK TANIDI

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asamblesi, hazırladığı bildiri metninde Rusya’yı terörü destekleyen ve terör sponsoru bir devlet olarak tanıdı. Daha önce Avrupa Parlamentosu (AP), 23 Kasım 2023 tarihinde Rusya’yı terörü destekleyen bir devlet olarak tanıyan kararı kabul etmişti. Kararda, “AP, Rusya'yı terör sponsoru bir devlet ve terör araçlarını kullanan bir devlet olarak tanıyor” ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.