SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT Dönem Başkanından Ukrayna ziyareti

AGİT Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Ukrayna'nın Rus saldırıları yüzünden yıkıma uğrayan Borodyanka kentini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT Dönem Başkanından Ukrayna ziyareti

AGİT Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Ukrayna'yı ziyarette bulundu. Borodyanka kentini ziyaret eden Bakan Osmani, ziyaret çerçevesinde Ukraynalı yetkililerle görüşecek.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e gitti. Tren yolculuğu yapan Bakan Osmani, bölgedeki insani güvenlik ve insani yardım için Ukraynalı yetkililerle görüşecek. 

OSMANİ, BORODYANKA'YI ZİYARET ETTİ

Osmani, ilk olarak Rus saldırılarından etkilenen Borodyanka'yı ziyaret etti. İşgalcilerin harap ettiği şehri gezen Osmani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Borodyanka'daki harap olmuş bölgeleri yeni ziyaret ettim, yıkım içler acısı. Bu Rus saldırıları Ukrayna halkı için çok büyük acılara neden oldu ve bu eylemlerin hiçbir mazereti olamaz. Düşüncelerim, yaşamları ciddi şekilde kesintiye uğrayanlarla birlikte" değerlendirmesini yaptı.

Image

Image

"KALICI BARIŞ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

Osmani, "Ukrayna halkının, toplumlarını yeniden inşa etmesine yardım etmek bizim ahlaki görevimizdir. Kalıcı bir barış için çalışmalıyız" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.