SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, ürettiği top mermisini Ukrayna için yüzde 500 artıracak

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu top mermileri için üretimi yüzde 500 artırma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, ürettiği top mermisini Ukrayna için yüzde 500 artıracak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu güdümsüz top mermisi üretimini iki yıl içinde yüzde 500 artıracak. ABD Tedarik, Lojistik ve Teknolojiden Sorumlu Ordu Müsteşar Yardımcısı Douglas R. Bush yaptığı açıklamada, "Bu yaz, aylık mermi sayısında ilk önemli adımı atmaya başlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya en çok askeri destek veren ülkelerin başında arasında yer alıyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ürettiği güdümsüz top mermilerini Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya gönderiyor.

ABD GÜDÜMSÜZ TOP MERMİSİ ÜRETİMİNİ YÜZDE 500 ARTIRIYOR

ABD, Rus saldırılarına güçlü bir şekilde direnen Ukrayna'ya sevk edilen top mermilerinin üretimini artırma kararı aldı. The New York Times gazetesinin ABD ordusuna dayandırdığı habere göre; hükumet, ürettiği top mermisi üretimini iki yıl içerisinde yüzde 500 artıracak. 

"BU YAZ AYLIK MERMİ SAYISINDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ OLACAK"

ABD Tedarik, Lojistik ve Teknolojiden Sorumlu Ordu Müsteşar Yardımcısı Douglas R. Bush, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede hem savaş hem de barış zamanında bu tür silahları bulunduran bir avuç ülkeden biri olduğunu vurguladı. Güdümsüz top mermisi üretimiyle ilgili açıklama yapan Müsteşar Yardımcısı Bush, "Bu yaz, aylık mermi sayısında ilk önemli adımı atmaya başlayacağız" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.