SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Ukrayna’ya yönelik yeni yardım paketini duyurdu

Pentagon, Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi (USAI) fonundan 1,5 milyar dolarlık güvenlik yardımı ve Beyaz Saray’ın da başkanlık yetkisi dahilinde 200 milyon dolar yardımı Ukrayna'ya sağlayacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Ukrayna’ya yönelik yeni yardım paketini duyurdu

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlatmış olduğu topyekun saldırı ve işgal girişiminden bu yana Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ukrayna’ya yönelik askeri yardım paketleri sağlamaya devam ediyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 29 Temmuz 2024 tarihinde Ukrayna'nın kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamak için ek güvenlik yardımını duyurdu. Açıklamada yardım paketinin Ukrayna'ya hava savunma önleyicileri, roket sistemleri ve topçular için mühimmat ve tanksavar silahları dahil olmak üzere temel yetenekleri kapsadığı belirtildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby,  Beyaz Saray’ın başkanlık yetkisi dahilinde 200 milyon dolar yardımı Ukrayna'ya göndereceklerini açıkladı. Kirby, USAI fonlarından yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde önemli bir destek paketi daha duyurdu. Bu paket, Ukrayna'nın hava savunmasını, ateşlerini ve tanksavar silahlarını artırma yeteneklerinin yanı sıra daha önce ABD tarafından taahhüt edilen ekipmanı sürdürmek için kullanılacak. 

Açıklamada bu yardımların USAI paketinden kullanılan 20’nci, Ağustos 2021’den bu yana Pentagon envanterinden sağlanan 62’nci ekipman dilimi olduğu kaydedildi.

ABD, TEMMUZ AYININ BAŞINDA UKRAYNA’YA 2,3 MİLYAR DOLARLIK GÜVENLİK YARDIMI SAĞLAMIŞTI

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov 2 Temmuz 2024 tarihinde ABD Savunma Bakanı Llyod Austin ile bir araya gelmişti. Pentagon görüşme yapan ikili, bölgesel güvenlik ve iki ülke arasındaki ilişkiyi ele almıştı.  Görüşmede Bakan Austin, ABD'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yakın zamanda 2,3 milyar dolarlık güvenlik yardımı yapacağını duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.