SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna'ya sağlanan silahların Rus topraklarında kullanımına ilişkin görüşmelere devam edecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ukrayna’ya sağlanan silahların Rusya topraklarında kullanım izni konusunda özel olarak görüşmeye devam edeceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna'ya sağlanan silahların Rus topraklarında kullanımına ilişkin görüşmelere devam edecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, 26 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı basın toplantısında Ukrayna’nın Batı’dan aldığı silahların Rus topraklarında kullanması konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kirby, ABD'nin Ukrayna'nın Batı silahlarının Rus topraklarındaki hedeflere yönelik kullanılmasına ilişkin iznin genişletilmesi yönündeki çağrılarının farkında olduğunu ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüşmelerin süreceğini vurguladı.

Ayrıca Kirby, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın (Volodimir Zelenski) defalarca hem kamuya açık hem de özel olarak  ABD tarafından sağlanan silahları Rusya topraklarında kullanmak için izin istediğini kaydetti.

ABD'nin Ukrayna ile bu konuda özel olarak görüşmeye devam edeceğini yineleyen Kirby, Ukrayna'nın ABD silahlarını kullanma politikasında şimdilik bir değişiklik olmadığını belirtti.

STOLTENBERG DAHA ÖNCE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya silah sağlayan NATO müttefiklerine, bunların Rusya'daki askeri hedeflere saldırılarda kullanılması yasağını kaldırmaları çağrısında bulunmuştu.

Stoltenberg, 24 Mayıs 2024 tarihinde The Economist’e verdiği röportajda "Müttefiklerin, Ukrayna'ya bağışladıkları silahların kullanımına getirdikleri bazı kısıtlamaları kaldırmaları gerekip gerekmediğini düşünmenin zamanı geldi. Özellikle şu anda, Ukrayna'ya yakın olan Kharkiv'de çok fazla çatışma devam ederken Ukrayna'nın bu silahları Rusya topraklarındaki meşru askeri hedeflere karşı kullanma olasılığını reddetmek, kendilerini savunmalarını çok zorlaştırıyor." demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.