SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna'ya 125 milyon dolar ek yardım sağlayacak

ABD, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın su ve enerji şebekeleri için 125 milyon dolarlık ek yardım yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna'ya 125 milyon dolar ek yardım sağlayacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın su ve enerji şebekelerinin bakımına yardımcı olacağını söyledi. Bakan Blinken, bu amaçla 125 milyon dolarlık ek fon ayrılacağını açıkladı.

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini hedef alan saldırılarına devam ediyor. Ukrayna'nın başkenti Kıyiv dahil olmak üzere çeşitli şehirlere bombalı saldırı düzenleyen işgalciler yüzünden birçok Ukraynalı elektriksiz, susuz ve ısısız kaldı. 

ABD, UKRAYNA'YA 125 MİLYON DOLARLIK EK YARDIM YAPACAK

Ukrayna'ya savaşın başından bu yana destek veren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) su ve enerji şebekelerinin bakımına yardımcı olacak. Buna yönelik olarak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Rusya'nın Ukrayna’da kamu hizmetleri yapılarına ve diğer sivil altyapılara yönelik saldırılarına karşı Ukrayna'nın enerji ve elektrik şebekeleri için 125 milyon dolarlık ek bir fon programlamak için Kongre ile birlikte çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Blinken, söz konusu yardımın Ukrayna Ek Ödenekler Yasası kapsamında yapılacağını belirtti. Gerekli ekipmanın satın alınacağını ifade eden Blinken, Rusya'nın mliyonlarca Ukraynalıyı elektriksiz, ısısız  ve susuz bıraktığını vurguladı.

Ayrıca Blinken, Rus ordusunun soğuk kış aylarında Ukrayna'nın dayanıklılığını ve kararlılığını baltalamak için yaptığını dile getirdi. Blinken, bu saldırıların Ukraynalıları daha da kararlı kıldığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.