SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD toplamda Ukrayna'ya ne kadar yardım sağladı?

Uluslararası Ticaretten Sorumlu ABD Ticaret Müsteşarı Marisa Lago, Rusya'nın topyekûn işgal girişimi başlattığı 2022 yılından bu yana ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı toplam yardım miktarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD toplamda Ukrayna'ya ne kadar yardım sağladı?

Uluslararası Ticaretten Sorumlu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Müsteşarı Marisa Lago, ABD özel sektörünün Ukrayna'nın ekonomik yeniden yapılanmasını desteklemeye nasıl katılabileceğini görüşmek üzere iş dünyası, girişimciler ve Ukraynalı hükûmet yetkilileriyle toplantılar yapmak üzere 26 Temmuz'da başkent Kıyiv'e geldi.

Marisa Lago, resmî ziyareti kapsamında Başbakan Birinci Yardımcısı Yulia Svırıdenko (Sviridenko), Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin (Oleksandr Kamyshin) ve Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov ile görüşmeler gerçekleştirdi.

ABD'DEN UKRAYNA'YA 82 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Görüşmeler sonrasında Ukrayna basınına açıklamada bulunan Lago; ABD'nin, 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana Rusya'nın yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişiminde Ukrayna'ya 82 milyar dolar yardımda bulunduğunu ve bu yardımın transatlantik güvenliği ve demokratik değerlere yapılan bir yatırım olduğunu belirtti.

Lago açıklamasında, “Pratik anlamda ABD, Ukrayna'ya askerî, ekonomik ve insani yardım sağlamak üzere geniş bir müttefik ve ortak yelpazesini harekete geçirmeye devam etmektedir. Kendi payımıza ABD, bu acımasız ve haksız savaşın başlamasından bu yana Ukrayna'ya 82 milyar dolar yardım sağlamıştır. Ukrayna'yı desteklemek yapılacak doğru bir şey olmanın ötesinde, transatlantik [güvenliğine] ve hepimizin değer verdiği demokratik değerlere yapılan bir yatırımdır.” ifadelerini kullandı.

ABD SAVAŞIN BİTMESİNİ BEKLEMİYOR

ABD için Ukrayna'ya olan bu sarsılmaz bağlılığın, ABD şirketlerini Ukrayna'nın savunma ve enerji gibi acil ihtiyaçlarıyla buluşturmak anlamına geldiğini söyleyen Lago, ABD ve ortaklarının Ukrayna'nın ekonomik olarak yeniden inşasına yönelik bir plan başlatmak için savaşın bitmesini beklemediklerini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.