SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüşecek

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, 10 Temmuz 2024 tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüşecek

Bu yıl NATO Zirvesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Vaşington’da 9-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Zirvenin üçüncü günü NATO-Ukrayna Konseyi toplantısı düzenlenecek.

Bu toplantıdan önce 10 Temmuz’da ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın, 10 Temmuz 2024 tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir görüşme gerçekleştireceği kaydedildi.

Öte yandan, Donald Trump'ın 5 Kasım 2024 tarihindeki başkanlık seçimlerini kazanması olasılığında ise ABD'nin Kıyiv'e verdiği desteğin devam edip etmemesi konusunda endişeler var.

NATO KARARLI: ABD SEÇİMLERİNİN SONUCU NE OLURSA OLSUN UKRAYNA'YA DESTEK SÜRECEK

Dönemin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Birleşik Krallık merkezli Sky News TV kanalına 4 Haziran 2024 tarihinde açıklamalarda bulunmuştu.

Stoltenberg, "Avrupalı ​​müttefikler ve ABD, ABD seçimlerinin sonucu ne olursa olsun Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek çünkü bu bizim güvenlik çıkarlarımıza uygun." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.