SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD envanterinden Ukrayna’ya yeni silah ve ekipman desteği

Ukrayna‘ya ABD envanterinden 300 milyon dolar değerinde silah ve ekipman desteği sağlanacak. Yeni destek paketinde, roket sistemi mühimmatı, obüs top sistemi ve mermileri ile anti-tank füzeleri de yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD envanterinden Ukrayna’ya yeni silah ve ekipman desteği

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’ya ABD envanterinden 300 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlayacaklarını açıkladı. Blinken dün yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Rusya'nın saldırgan savaşına karşı kendilerini savunurken Ukraynalı ortaklarımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Başkan (Joe) Biden'dan aldığım yetki doğrultusunda, Ukrayna‘ya ABD envanterinden 300 milyon dolar değerindeki silah ve ekipman sağlama işlemini onaylıyorum."

Blinken, ABD ve müttefiklerinin, Rusya savaşı durdurana kadar Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceklerini yineledi.

Pentagon’dan 300 milyon dolarlık paketin içeriği ilişkin yapılan açıklamaya göre Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) mühimmatı, 155 mm obüs top sistemi ve mermileri, 120, 80 ve 60 mm havan top mermileri, TOW ve AT-4 anti-tank füzeleri, Hydra-70 hava roketleri yer alıyor.

Diğer yandan pakette, küçük silah mühimmatı, yıkım için patlayıcı ve ağır ekipman ve araç taşıyıcıları, bakım ekipmanı ve yedek parçaları bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.