SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna'ya NATO üyeliğine yönelik somut adımlar önerilecek

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, NATO zirvesinde Ukrayna'nın üyeliğini hızlandıracak adımların önerileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna'ya NATO üyeliğine yönelik somut adımlar önerilecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Douglas Jones'un 3 Temmuz'da Voice of America'ya verdiği röportajda, önümüzdeki hafta Washington'da düzenlenecek NATO zirvesinde, Ukrayna'ya Kuzey Atlantik İttifakı'ndaki gelecekteki üyeliğini hızlandıracak somut adımlar önerileceğini açıkladı.

Zirve ayrıntılarına göre, nihai bildirgenin Ukrayna'nın NATO üyesi olacağını teyit etmesi bekleniyor, ancak bu konudaki kesin ifadeler henüz müzakere ediliyor. Jones, ittifakın Ukrayna'nın şu anda Rus saldırganlığına karşı nasıl savunulacağı, gelecekte Rusya'yı nasıl caydıracağı ve NATO üyeliğine nasıl hazırlanacağı konularını ele alacağını belirtti.

NATO üyesi olmayan, ancak NATO ortağı statüsündeki 35 ülkenin dışişleri bakanları da Washington'daki zirveye davet edildi. Bu ülkeler arasında İsrail, Mısır, Ürdün, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de yer alıyor. Zirve, NATO'ya üye 32 ülkenin devlet başkanlarının yanı sıra Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda gibi Hint-Pasifik ortak ülkelerinin liderlerinin de katılacağı üst üste üçüncü zirve olacak.

Jones, bu müttefiklerin Çin'den gelen tehdit ve zorluklara karşı dayanıklılıklarının artırılmasının zirvenin temel konularından biri olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.