SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’den Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna’ya yönelik 375 milyon dolar değerinde yeni askeri yardım paketi hazırlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’den Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketi!

ABD, Ukrayna'ya 375 milyon dolarlık askeri yardım paketi sağlayacak. Birleşik Krallık merkezli Reuters Haber Ajansına konuşan iki ABD’li yetkili, Ukrayna’ya 375 milyon dolar değerinde askeri yardım paketi sağlanacağını bildirdi.

Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen yardım paketi; devriye botları, yüksek hareket kabiliyetine sahip topçu roket sistemleri (HIMARS) için ilave mühimmat, 155 ve 105 milimetrelik top mühimmatı, yedek parça ve diğer silahları kapsıyor. Reuters 20 Eylül 2024 tarihli haberinde paketin içeriğinin değişebileceğini de kaydetti.

ABD, Ukrayna’ya mayıs ayından bu yana Başkanlık Yardım Çekme Yetkisi (PDA) kapsamında 275 milyon ABD dolarını aşan bir yardım paketi göndermemişti. PDA'lar ABD'nin acil durumlarda müttefiklerine yardım etmek için mevcut silah stoklarından yararlanması içim kullanılıyor.

Ukrayna’nın Kursk operasyonunu başlatmasından bu yana ise ABD her biri 125 milyon dolar değerinde iki paket göndermişti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ABD’ye askeri yardım sağlanmasına ilişkin anlaşmaların gecikmeden uygulanmasına çağırmıştı.

KURSK’TAKİ OPERASYON DEVAM EDİYOR

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine 6 Ağustos 2024 tarihinde başlatılan beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Kıyiv’de 27 Ağustos'ta düzenlenen “Ukrayna 2024: Bağımsızlık” adlı forumda konuşan Başkomutan Oleksandr Sırskıy, Kursk bölgesinde güvenlik bölgesi oluşturulurken Ukrayna ordusunun halihazırda bölgedeki 100 yerleşim yerini kontrol altına aldığını açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.