SON DAKİKA
Hava Durumu

"ABD, Almanya'yı Ukrayna'ya tank yollamak için ikna etmeli"

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCall, Almanya'nın Ukrayna'ya tank desteği hususunda ikna edilmesi gerektiği çağrısını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"ABD, Almanya'yı Ukrayna'ya tank yollamak için ikna etmeli"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCall, 22 Ocak 2023 tarihinde ABC News kanalına röportaj verdi. ABD'nin M1 Abrams tanklarından en az birini Ukrayna'ya göndermesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

"ABD, ALMANYA'YI İKNA ETMELİ"

McCall, Almanya'nın Ukrayna'ya tank desteği vermesi için ikna edilmesi gerektiğini vurguladı. McCall, Ukrayna’nın Kırım dahil olmak üzere uzun menzilli ATACMS füzelerine de ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi. McCall, röportajda, "ABD, Almanya'yı Ukrayna'ya tank yollamak için ikna etmeli" ifadelerini kullandı.

McCall, "Ruslar bir kış taarruzu yapacak. Donbas'ın doğusunda bu tanklara ihtiyaçları var. Ayrıca, (Ukrayna'nın) İran insansız hava araçlarının bulunduğu Kırım'a operasyon düzenlemek için daha uzun menzilli topçu ATACMS'ye ihtiyaçları var" dedi.

Litvanya Dışişleri Bakanı, Ukrayna'ya uzun menzilli füzelerin ve tankların teslim edilmesi çağrısında bulunmuştu. Ukrayna'ya teslim edilen HIMARS füze sistemleri, 80 kilometre mesafedeki hedefleri vuruyor. Füzeler, hedefleri doğru bir şekilde vurmalarını sağlayan GPS bazlı bir sistemden faydalanıyor.

Uzmanlara göre, Ukrayna tarafının füze sistemlerini alması, cephedeki Rus ordusu için ciddi sorunlar yaratıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.