SON DAKİKA
Hava Durumu

7 yaşındaki çocuktan Ukraynalı askere: Beni gelip alın diye dua ettim

Aylardır Rus işgalcilerce bombalanan Bahmut'ta yaşayan 7 yaşındaki bir çocuk ailesi ile birlikte tahliye edildi. Çocuğun, tahliye öncesi Ukrayna askeri ile yaptığı konuşma izleyenleri duygulandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2023 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2023 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
7 yaşındaki çocuktan Ukraynalı askere: Beni gelip alın diye dua ettim

Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal saldırıları 11'inci ayında da aralıksız devam ediyor. Aylardır Rusya'nın ağır bombardırmanlarının hedefinde olan ve yüzde 60'ı yok edilen Ukrayna'nın Bahmut kentinde siviller can güvenliği tehlikesi yaşıyor.

Bahmut'ta yaşayan 7 yaşındaki Stas adında Ukraynalı bir çocuk ailesiyle birlikte yeni yıl arifesinde Çernivtsi kentine tahliye edildi.

Stas ve ailesi on ay boyunca bombardıman altında yaşadı ve son ana kadar evlerini terk etmeyi düşünmedi. Stas'ı sokakta gören Ukraynalı askerler, şehrin sürekli bombardıman altında olması nedeniyle ailesini buradan ayrılmaya ikna etmeye çalıştı. Ancak aile, evlerinin bahçesine top mermisi isabet edince yaşadıkları yerden ayrılmaya karar verdi.

Bu süreçte Stas adındaki çocuğun, bir Ukrayna askeri ile konuşmaları kameralara yansıdı. Ukrayna askerinin "Stas tahliye olmak istiyor musun? Artık kesin karar verdin mi? Beni bekliyor muydun? Artık seninle ben ilgileneceğim." demesi üzerine çocuk şu yanıtı verdi:

"Evet. Siz beni gelip alın diye dua ettim."

Bunun üzerine Ukraynalı askerin de Stas'a "Ben de dua ettim. Sen çok iyi bir çocuksun, senin gibi çocuklar ülkemizin geleceği..." dediği duyuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.