SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için 12 ülke birleşti

Almanya'nın Ukrayna'ya hava savunmasını güçlendirmeye yönelik girişimine 12 ülkenin katılmak istediği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için 12 ülke birleşti

Almanya'nın Ukrayna'ya hava savunmasını güçlendirmeye yönelik girişimine 12 ülke katılmak istediğini açıkladı.

Rusya, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattıktan hemen sonra oluşturulan Ukrayna Savunma Temas Grubu, 20 Mayıs 2024 tarihinde 22 kez çevrim içi olarak toplandı. Toplantı ardından açıklama yapan Almanya Savunma Bakanlığı, Almanya'nın Ukrayna'ya yönelik "Hava Savunmasına Yönelik Acil Eylem" girişimine (IAAD) 12 ülkenin daha katılmak istediğini duyurdu.

Dün sosyal medya üzerinden paylaşılan açıklamada “Çok sayıda ortak ülke, Ukrayna hava savunmasını güçlendirmeye yönelik Alman girişimini desteklemek istiyor. Belçika, Danimarka, Hollanda, Norveç ve Kanada mali yardımda bulunacak; ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Romanya ve Litvanya mali ve füze konusunda yardım edecek. Letonya da girişime katılmayı planlıyor.” ifadelerine yer verildi.

ALMANYA’DAN UKRAYNA’YA HAVA SAVUNMA DESTEĞİ

Almanya IAAD programını Nisan ayında başlatmıştı. Berlin Kıyiv’e, Patriot, Iris-T, Skynex hava savunma sistemleri ve Gepard kundağı motorlu uçaksavar silahlarının tedariki için bir koalisyon kurulması çağrısında bulunmuştu. Ayrıca Başbakanı Olaf Scholz, AB'nin Ukrayna'ya, Almanya'nın vaat ettiği sistem de dahil olmak üzere yedi Patriot sistemi sağlamayı planladığını açıklamıştı. Almanya şu ana kadar toplamda Ukrayna’ya 3 adet Patriot hava sistemini teslim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.