SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan Eurovision'da da Türk kimliğini reddetti!

Yunanistan, Eurovision 2024'te Marina Satti'nin dansçılarının kendilerini Türk olarak tanıtmalarından rahatsız oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan Eurovision'da da Türk kimliğini reddetti!

Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması, bu yıl İsveç'in Malmö kentinde düzenlendi. Birçok ülkenin sahne aldığı şarkı yarışmasında, İsviçre birinci oldu. Şarkı yarışmasının 11 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen finalinde Yunanistan yine yerinde durmadı. Yunanistan adına yarışmaya katılan şarkıcı Marina Satti'nin kareografisinde yer alan dansçıların verdiği röportaj Yunan medyasındaki Türk rahatsızlığını bir kez daha gün yüzüne çıkardı. 

YUNAN BASINI TÜRK KİMLİĞİNİ REDDETTİ

Eurovision öncesinde INFE Azerbaijan isimli Azerbaycan basınına demeç veren iki dansçı, Batı Trakya Türkü olduklarını belirtti. Almanya doğumlu Türk olduklarını ifade eden dansçı Hüso Çetintaş ve Yasin Ahmetoğlu'nun demeci Yunan basınında yankı uyandırdı. Türklük kimliğini reddeden Yunanistan, dansçıların röportajından sonra sert bir eleştiride bulundu. Türklük ifadesini reddeden ve "Yunan Müslümanı" ifadesini tercih eden basın, Türkiye'de de tepki çekti.

TÜRK DANSÇI AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI 

Fiyasko manşetlerin ardından Yunanistan dansçılar üzerinde baskı kurdu. Dansçılardan Ahmetoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapmak mecburiyetinde bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.