SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan DEB Partisi'nin başarısını hazmedemedi!

Yunanistan, 9 Haziran Avrupa Parlamentosu seçimlerinde başarı elde eden Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi'ni hedef aldı. Partinin aleyhinde Yargıtay ve Danıştay'a başvuru yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan DEB Partisi'nin başarısını hazmedemedi!

Yunanistan, Lozan Anlaşması ile elde ettiği azınlık haklarından mahrum bıraktığı Batı Trakya Türklerinin başarısını hazmedemedi. Yunanistan, Batı Trakya Türklerinin milli lideri Dr. Sadık Ahmet'in kurduğu Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi'ni (DEB) hedef aldı. 

YUNANİSTAN DEB PARTİSİNİN HAZİRAN SEÇİMLERİNDEKİ BAŞARISINI SİNDİREMEDİ

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, yaptığı açıklamada; partilerinin denetlenmesi, yasal faaliyetlerinin durdurulması, hazirandaki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin bölgede yenilenmesi talebiyle aşırı sağ parti başkanlarının da içinde olduğu bazı kişilerin kendilerini Türk olarak ifade etmesini gerekçe göstererek Danıştay ve Yargıtay'a başvurduğunu belirtti.

Asafoğlu 4 Temmuz 2024 tarihinde DEB Partisinin aleyhinde yapılan başvurular nedeniyle başkent Atina'ya gittiğini duyurdu. DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu'na, partinin Hukuk Danışmanı İlker Çavuşoğlu eşlik etti.

Resim

"İNKAR EDİLEN KİMLİĞMİZİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Asafoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Aleyhimize yatırılan dilekçeleri ve dosyaları almak için bugün Yargıtay'ın kapısını çaldık. Başvurumuzu yaptık ve ivedilikle dosyaların tarafımıza verilmesi beklentimizdir. Yıllarca gasp edilen vatandaşlık, azınlık haklarımızdan sonra şimdi de demokratik hak ve hürriyetimize ket vurulmak isteniyor, hukukî sürecin takipçisi olacağımızı ve Batı Trakya Türk Azınlığının tek ve gür sesi Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi olarak inkar edilen kimliğimizi ve gasp edilen haklarımızı savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

DEB Partisi 9 Haziran 2024 tarihinde Avrupa Parlamentosu seçimlerinde elde ettiği başarı nedeniyle aşırı sağ kesimin dikkatini çekmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.