SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan, Batı Trakya Türklerine eşit haklar verildiğini iddia ediyor!

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan'ın Batı Trakya Türk toplumuna eşit haklar verildiğini iddia ettiğine işaret ederek, "Anavatanımız toplumumuza yalnız olmadığımızı gösteriyor" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan, Batı Trakya Türklerine eşit haklar verildiğini iddia ediyor!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türklüğünün unutulmaz lideri, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) kurucu Genel Başkanı, merhum Dr. Sadık Ahmet'in vefatının 29. yılında yaptığı 24 Temmuz 2024 tarihli anma konuşmasında, Türkiye'nin Batı Trakya Türk toplumunun yanında olacağını ve Yunanistan'ın adımlarını takip edeceğini belirtti.

Bunun üzerine Yunanistan'daki diplomatik kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına atıfta bulunarak Batı Trakya Türk azınlığına eşit haklar verildiğini iddia ederek, hukukun üstünlüğü ve Yunan vatandaşlarının insan haklarının korunması ile ilgili konuların tartışmaya açılmadığını ve de açılamayacağını da öne sürdü.

"ÜLKEMİZ YUNANİSTAN BU ÇİFTE STANDARTA SON VERMELİ"

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ise konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Habipoğlu değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl ki ülkemiz Arnavutluk’taki Yunan ve anavatanımızdaki Rum Ortodoks azınlığına sahip çıkıyor, ülkemizin yöneticileri İstanbul ve Gökçeada’yı ziyaretlerinde Rum okullarını ziyaret ediyorsa anavatanımızın Cumhurbaşkanının da toplumumuzun haklarını gözeterek bizlere sahip çıkması, anavatanımızın Bakan Yardımcısının (Mehmet Kemal Bozay) Batı Trakya ziyaretinde Celal Bayar Türk Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaret etmesi gayet doğal ve normal. Anavatanımız toplumumuza yalnız olmadığımızı gösteriyor.

Kaldı ki ülkemizin Başbakanının (Kiryakos Miçotakis) isteğiyle Arnavutluk’taki Yunan azınlığına mensup Fredi Beleri, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi listesinden Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday gösterilmiş ve seçilmiştir.

Ama anavatanımız bizlere sahip çıktığında, Türk kimliğimizi, hak ve özgürlüklerimizi savunduğunda bunun adı kışkırtma oluyor. Ülkemiz bu çifte standarda artık bir son vermeli. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız ve her zaman dile getirdiğimiz gibi diyalog ve iyi niyet oldukça çözülemeyecek hiçbir sorunumuzun olmadığına inanıyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.