SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY 30 yaşında!

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), kuruluşunun 30. yılını kutluyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY 30 yaşında!

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) bugün kuruluşunun 30. yıldönümünü kutluyor. 12 Temmuz 1993 tarihinde kurulan TÜRKSOY, Türk dünyasına yönelik faaliyetleriyle biliniyor.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev sosyal medya hesabı üzerinden yıl dönümü mesajı paylaştı. Raev paylaşımında, "TÜRKSOY 30 yıl önce bugün devlet başkanlarımızın himayelerinde Almatı'da imzalanan anlaşma ile kuruldu. Emeği geçenlere, çalışmalarımızda yer alan tüm sanatçılarımıza, bilim ve kültür insanlarımıza minnettarız. TÜRKSOY'un 30. yılı kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

TÜRKSOY, Türkiye'deki 30. yıl dönümü kutlamaları için ise şimdiden hazırlıklara başladı. 

TÜRKSOY'UN KURULUŞU

Türksoy (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı)

TÜRKSOY, 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye'de imzalanan anlaşma ile kuruldu. Teşkilata daha sonra; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gagauzya, Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tuva ve Hakas cumhuriyetleri gözlemci üye olarak katıldı. Türk kültürünü korumak için amacıyla kurulan ve faaliyetlerini yürüten TÜRKSOY, Daimi Konsey Toplantıları ile her yıl üye ülkelerin kültür bakanlarını bir araya getiriyor. 

TÜRKSOY Nedir? – Typelish

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.