SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan, Kazakistan Kültür Günleri'ne ev sahipliği yapacak

Türkmenistan'ın Aşkabat şehrinde 7-10 Ekim 2024 tarihleri arasında Kazakistan Kültür Günleri gerçekleşecek. Kültür Günleri kapsamında Kazak Türklerine ait filmler ve müziklerle Kazak gelenekleri tanıtılacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan, Kazakistan Kültür Günleri'ne ev sahipliği yapacak

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, 7-10 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkmenistan'ın Aşkabat şehrinde Kazakistan Kültür Günleri'nin gerçekleştirileceğini duyurdu. Türkmenistan halkı, Kültür Günleri kapsamında Kazakistan sineması, müzikleri ve gelenekleriyle tanışabilecek. 

KAZAK KÜLTÜRÜ TÜRKMENİSTAN'DA TANITILACAK

Kazakistan Kültür Günleri çatısı altında gerçekleşecek olan Kazakistan Sinema Günleri'nde; Akan Satatyev'in yönettiği ve Kazak Hanlığı'nın altın çağını konu alan Büyük Bozkırın Şafağı (Uly Dala Tany) adlı tarihî film ile bir başka Kazak filmi olan Paralimpikçiler, Aşkabat Sinema Salonu'nda gösterime girecek.

Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi'nde Kurmangazi Ulusal Halk Çalgıları Orkestrası sahne alacak.

Öte yandan 9 Ekim 2024 tarihinde ise gala konseri gerçekleştirilecek. Konser, Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi Mukamov Sarayı'nda iki ülkenin kültür bakanlarının katılımıyla Kazakistan Kültür Günleri kapanış töreninin bir parçası olarak gerçekleştirilecek.

Ayrıca Kazak şair Abay Kunanbayoğlu'nun anıtı 10 Ekim 2024 tarihinde Aşkabat'taki Laçın Parkı'nda açılacak. Açılış törenine diplomatik temsilciler, Kazak diasporası, bilim adamları ve yazarların katılması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.