SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan, devlet memurlarını pamuk toplamak için seferber etti!

Türkmenistan, devlet kadrolarında çalışan memurları pamuk tarlalarında angarya işçiliğe zorluyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan, devlet memurlarını pamuk toplamak için seferber etti!

Türkmenistan'da hükumetin, halka yönelik angarya faaliyeti, halen devam ediyor. Özbekistan'da tamamen bitirilen angarya işçilik, Türkmenistan ve benzeri ülkelerde sürüyor. Türkmenistan'da binlerce öğretmen, sağlık çalışanı ve diğer kamu çalışanları, kavurucu yaz sıcağının hüküm sürdüğü ağustos ayında yıllık hasat sezonunun başlaması nedeniyle pamuk toplamaya zorlanıyor.

Türkmenistan’da muhalif basın kuruluşu Azattık, Türkmenistan’ın Lebap eyaletinde yaşayan insanlarla konuştu. Türkmenler, hükumetin tüm devlet kurumlarında çalışanların yüzde 50'sini hafta içi pamuk toplama işleri için seferber ettiğini bildirdi.

TÜRKMENİSTAN'DA ANGARYA İŞÇİLİK GERÇEĞİ!

Lebap eyaleti sakinleri, hafta sonları da çalıştıklarını, hatta bazı bölgelerde askerlerin de pamuk topladığını dile getirdi. Tarlalarda çalışan işçilerin günde 20-25 kilo pamuk toplaması zorunlu kılındı.

20 Ağustos 2023 tarihinde pamuk toplayıcıları arasında yer alan ve Azattık’a konuşan 40 yaşındaki Lebap sakini, "Hafta sonu tarlalarda öğretmenler, doktorlar, müze çalışanları, kütüphaneciler, tren istasyonu çalışanları ve hatta havaalanı çalışanları bile vardı" dedi. Bir Lebap sakini, "Sahada bölgesel hükumetin temsilcileri vardı, kimin işe gelip kimin gelmediğini kontrol ediyordu" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.