SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan'da temel gıda ürünleri jetonla satılıyor!

Türkmenistan'ın Türkmenbaşı şehrinde, devlet tarafından sübvanse edilen edilen yağ, un, yumurta ve tavuk almak isteyen vatandaşlar, polis tarafından verilen jetonlarla alışveriş yapabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan'da temel gıda ürünleri jetonla satılıyor!

Türkmenistan vatandaşları, Balkan vilayetine bağlı Türkmenbaşı şehrinde bitkisel yağ, un, yumurta ve tavuk alışverişlerini polis tarafından verilen jetonlarla gerçekleştirebilecekler. Azatlık Radyosunun (Radio Free Europe / Radio Liberty) gündeme getirdiği habere göre, Türkmen vatandaşlar indirimli ürünleri satın almak için telefonlarının Uluslararası Mobil Cihaz Kodu'nu (IMEI) vermek zorunda.

JETONA GÖRÜNTÜ ALMAMAK ŞARTIYLA ERİŞİLİYOR

Bölge sakinlerinin önceden devlet mağazalarının önünde sıraya girerek elde edebildiği ürünler için artık jeton uygulamasına geçildi. Türkmen vatandaşlar söz konusu jetonları emniyet müdürlüklerinden temin edecek.

Polis memurları, jetonları vermeden önce bölge sakinlerinden yemek sıralarının fotoğrafını çekmeyeceklerine, video kaydı almayacaklarına ve bu konuda bilgi yaymayacaklarına dair bir belge imza imzalamalarını talep ediyor.

Vatandaşların ayrıca cep telefonlarına ait benzersiz bir kimlik numarası olan IMEI'yi de vermeleri gerekiyor. Bu gerekliliklere uymayı reddedenlere ise jeton verilmiyor.

Ayrıca bölgedeki yetkililer, devlet mağazalarında sübvansiyonlu ekmek satışını yasakladı. Artık satıcılar şehrin mahallelerini dolaşarak ekmek ulaştıracak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.