SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan'da fakirler, cumhurbaşkanının itibarını zedelediği için hapse atılıyor!

Türkmenistan, fakir vatandaşları cumhurbaşkanının itibarını zedelediği için gözaltına almaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2023 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan'da fakirler, cumhurbaşkanının itibarını zedelediği için hapse atılıyor!

Türkmenistan’ın bazı şehirlerinde kolluk kuvvetleri, dilencilerin evlerine baskın düzenlemeye başladı. Azattık medya servisine göre, Türkmenistan'da evlere düzenlenen baskınların, 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başladığı aktarıldı.

TÜRKMENİSTAN'DA DİLENCİLERİN EVLERİNE BASKIN DÜZENLENİYOR

Baskınlar sonucunda aralarında çocuk ve engellilerin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alınarak polis merkezlerine götürüldü. Devlet yetkililerinin insanları gözaltına almasının sebebi olarak, "dilenciler ve çöplükleri karıştıran insanlar cumhurbaşkanının itibarına gölge düşürüyor" açıklaması yapıldı. Türkmenistan’da bulunan muhalif basın, baskınlardan sonra sokaklardaki dilencilerin ve çöpçülerin sayısının önemli ölçüde azaldığını belirtti.

TÜRKMENİSTAN, HAZAR SAHİLİNE GELEN TATİLCİLER İÇİN BÖYLE BİR ÖNLEM ALDI

Türkmenistan’daki bağımsız basın kuruluşu Azattık, hükumetin, fakir vatandaşların "cumhurbaşkanının itibarına gölge düşürdüğü" iddiasıyla böyle bir uygulamaya gittiğini kaydetti. Azattık, hükumette bulunan ve ismini vermek istemediği bir kaynağın, "Bugünlerde kıyı bölgelerinde çok fazla tatilci var. Bunların arasında yabancı ülke vatandaşları da var. Yetkililer, dilencilerin ve çöpçülerin başkanın itibarını zedelediğine inanıyor, bu yüzden onları tatilcilerin gözünden saklamaya çalışıyorlar. Bu konuda yukarıdan özel bir görev aldık” dediğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.