SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan'da blog yazarlarına "mutlu ve müreffeh ülke" paylaşımı zorunluluğu!

Türkmenistan'da blog yazarları, "mutlu ve müreffeh ülke" paylaşımı yapma zorunluluğu getirildiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan'da blog yazarlarına "mutlu ve müreffeh ülke" paylaşımı zorunluluğu!

Türkmenistan’da ikamet eden blog yazarlarının hükumet tarafından ne tür baskılara maruz kaldıkları ortaya çıktı. Uzun süredir internet erişimini kontrol altında tutan Türkmenistan, Türkmenlerin çevrimiçi olarak neleri görebileceğini düzenlemeye yönelik son girişiminde; yakın zamanda çeşitli bölgelerdeki blog yazarlarını ve nüfuz sahibi kişileri, hükumetin "mutlu ve müreffeh bir Türkmenistan ülkesi anlatısını" destek vermeye zorladı.

TÜRKMEN POLİSİ BLOG YAZARLARINA UYARIDA BULUNDU

Türkmenistan’ın muhalif basın kuruluşu “AzatHabar”, ismini vermek istemeyen Türkmen blog yazarları polisin, kendilerini hükumeti eleştiren herhangi bir içerik paylaşmaları halinde hapse atılabilecekleri konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etti. Yetkililer, blog yazarlarının hükumet karşıtı içerikleri beğenmesinin, yorum yapmasının yasak olduğu ve “hükumet karşıtı faaliyet” olarak görülebileceği konusunda uyarıda bulundu.

BLOG YAZARLARINA, TÜRKMENİSTAN'I OLUMLU GÖSTEREN İÇERİKLERİ YAYINLAMA ZORUNLULUĞU!

Blog yazarları, Türkmenistan polisinin, artık “sadece mutlu çocuklar veya parlak yeni binalar” gibi Türkmenistan'ı olumlu gösteren içerikleri yayınlamaları yönünde uyarıda bulunduğunu ifade etti.

TÜRKMEN POLİSİ OKULLARA VE DEVLET DAİRELERİNE BASKIN DÜZENLİYOR

Türkmen polisi, öğrencilerin ve devlet memurlarının cep telefonlarında hükumet karşıtı olduğu düşünülen herhangi bir materyal olup olmadığını kontrol etmek için okullara ve devlet dairelerine habersiz baskınlar düzenlemeye devam ediyor.

Öte yandan Türkmenistan devlet yetkilileri, öğrencilerden yasaklı sitelere erişmek için kullanılan aracı uygulamaları kullanmayacaklarına dair beyan imzalamalarını istiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.