SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmen ilçesi Telafer'de toplu mezar tespit edildi!

Irak'ın kuzeyinde yer alan ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer'de, bir okulda yapılan inşaat çalışmasında DEAŞ'ın terör saldırısında katliama kurban giden 14 kimliği belirsiz kişinin bulunduğu toplu mezar tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmen ilçesi Telafer'de toplu mezar tespit edildi!

Irak'ın kuzeyindeki Ninova iline bağlı Türkmen ilçesi Telafer'de toplu mezar bulundu. Irak Güvenlik Medya Ağı, inşaat halinde olan bir okulda yapılan kazı çalışmasında toplu mezar bulunduğunu bildirdi.

14 KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİNİN NAAŞI BULUNDU

Yapılan ilk incelemelere göre, mezarda DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliama kurban giden 14 kişinin olduğu ifade edildi. Irak Türkmenlerine ait olduğu düşünülen naaşların kimlik tespiti için ilgili birimlere gönderilmek üzere koruma altına alındığı aktarıldı.

TOPLU MEZAR 27 TEMMUZ'DA AÇILACAK

Telafer Kaymakamı Halil Muhsin ise toplu mezarın bulunduğu alanın, 2014 yılında terk edilmiş olan bir okulun bahçesinde bulunduğunu ve inşaat çalışması sırasında tesadüfen ortaya çıkarıldığını belirtti. Toplu mezarın içinde kimliği belirsiz çocuk cesetlerinin de bulunduğunu dile getiren Kaymakam Muhsin, bölgenin güvenlik çemberine alındığını ve toplu mezarın 27 Temmuz 2024 tarihinde Şehitler Kurumundan gelecek olan bir komite ile açılacağını duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.