SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’den on dört öğrenci, Kazakistan’ı ziyaret etti

Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğunun nisan ayında Kazak Türkü Abay Kunanbayoğlu’nu tanıtmak amacıyla düzenlediği yarışmaya katılım sağlayan yedi yüz öğrenci arasından on dört öğrenci yarışmayı kazandı. Kazananlar, Kazakistan’ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’den on dört öğrenci, Kazakistan’ı ziyaret etti

Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından 2023 yılının nisan ayında İstanbul Ortaokulu’nda, Kazak Türkü Abay Kunanbayoğlu’nu anmak ve tanıtmak amacıyla bir resim yarışması düzenlendi. Yarışmanın ilk aşamasının birincisi olan öğrenci Melike Eren, Abay’ın eserlerini okuyarak yarışmanın ikinci aşamasına hazırlandığını belirtti. İkinci aşamada ise yedi yüz öğrenci arasından on dört öğrenci kazanan olarak seçildi. Kazanan öğrenciler sertifikalar aldı ve 11-15 Temmuz tarihleri arasında Kazakistan'ın Çimkent, Türkistan ve Astana şehirlerine düzenlenen turlara katıldı. Yarışmanın birincisi Melike Eren, “Aslında Kazakistan, Türkmenistan veya Kırgızistan gibi Türk ülkelerini ziyaret etmeyi her zaman istemiştim. Kazakistan'ı ziyaret edebildiğim için çok mutluyum. Astana'daki yerleri çok beğendik, örneğin bugün ziyaret ettiğimiz Bayterek Anıtı ve Ulusal Müze'yi” ifadelerini kullanarak mutluluğunu paylaştı.

Kazakistan ve Türkiye arasında düzenlenen bu tarz etkinliklerin  iki ülke arasında kültürel ve insani iş birliğini geliştirmesi amaçlanıyor.

ABAY KUNANBAYOĞLU KİMDİR?

Abay Kunanbayoğlu, Kazak Türkü şair, besteci ve filozoftur. 1845-1904 yılları arasında yaşamıştır. Eserlerinde genel olarak Kazak halkının sosyal ve ahlaki sorunlarını ele almıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.