SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’den KKTC’ye "50. yıl çıkarması"

KKTC’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamaları için hazırlıklar başladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da içerisinde bulunduğu üst düzey isimlerin kutlamalara katılacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’den KKTC’ye "50. yıl çıkarması"

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamalarına Türkiye’den önemli katılımlar gerçekleşecek. Tertip edilecek programa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM9 Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı kabinesi üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda milletvekilinin katılım sağlayacağı bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılacak kutlamalarda Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu ve çok sayıda gemi tarafından geçit töreni yapılacak. Ayrıca Türk Yıldızları ve SOLO TÜRK ekiplerinin de gösteri yapması planlanıyor.

SEMBOL İSİM AYŞE KKTC’DE

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 174 Kıbrıs gazisi ve kutlamaların özel davetlisi olan harekatın parola ismi, dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in kızı Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata ile kutlamalara katılım sağlayacağını bildirdi.

"AYŞE TATİLE ÇIKSIN"

Başka ülkeler tarafından dinlendiğini düşünen dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş ve Başbakanı Bülent Ecevit, “Ayşe tatile çıksın.” parolası ile anlaşmış ve 14 Ağustos sabahı Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşaması başlamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.