SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkistan'da kritik görüşmeler: Blinken bölgeye gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Kazakistan'ın başkenti Astana'da beş Türkistan ülkesinden bakanların katıldığı C5+1 Bakanlar toplantısına katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 22:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkistan'da kritik görüşmeler: Blinken bölgeye gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in gelecek hafta Türkistan ülkelerine ziyaret gerçekleştireceği bildirildi. Blinken'in önce Kazakistan'a daha sonra diğer Türkistan ülkelerine gideceği belirtildi. Ayrıca Kazakistan'ın başkenti Astana'da, beş Türkistan ülkesinden bakanların katıldığı C5+1 Bakanlar Kurulu Toplantısının 28 Şubatta düzenleceği, toplantıya Blinken'in de katılacağı duyuruldu.

C5+1 BAKANLAR TOPLANTISINDA KRİTİK GÖRÜŞMELER OLACAK

Konuyla ilgili ABD'den yapılan açıklamada, ABD'nin Orta Asya ülkelerinin bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını ve ortak küresel sorunların çözümünde bölge ile işbirliği yapma taahhüdünü yeniden teyit edeceği bildirildi.

C5+1 Bakanlar Toplantısının, Kazakistan Cumhuriyeti, Kırgızistan Cumhuriyeti, Tacikistan Cumhuriyeti, Türkmenistan, Özbekistan Cumhuriyeti ve ABD arasında ekonomik, enerji, çevre ve güvenlik işbirliğini geliştirmeye odaklanacağı belirtildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.