Kırgız Türklerinin binlerce yıldır tükettiği, el yapımı bir yiyecek olan "kurut" Kırgızistan’da günümüzde hâlâ popüler bir yiyecek olmaya devam ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 10:32
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgız mutfağının zengin ürün çeşitliliği arasında önemli bir yere sahip olan kurut süzme yoğurdun suyunun alınması ile elde ediliyor.
Türkistan coğrafyasında nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşan kurut; tat çeşitliliği, özgün renkleri ve farklı boyutlardaki ebatları ile her zevke hitap ediyor.
Kırgızistan pazarlarında satılan kurutlar; klasik, biberli, fümeli ve çeşitli otların katılmasıyla yapılanları olmak üzere farklı çeşitlere sahip olmakla birlikte kurutulan koyu kıvamlı bir süt ürünü olarak tarif ediliyor.
Doğal yapım teknikleriyle sağlıklı besinleri tercih edenlerin favorileri arasında yer alan kurut, Türklerin göçebe kültürlerinden miras aldığı bir yiyecek olarak biliniyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türkistan coğrafyasının unutulmayan yiyeceği: Kurut
Kırgız Türklerinin binlerce yıldır tükettiği, el yapımı bir yiyecek olan "kurut" Kırgızistan’da günümüzde hâlâ popüler bir yiyecek olmaya devam ediyor.
Kırgız mutfağının zengin ürün çeşitliliği arasında önemli bir yere sahip olan kurut süzme yoğurdun suyunun alınması ile elde ediliyor.
Türkistan coğrafyasında nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşan kurut; tat çeşitliliği, özgün renkleri ve farklı boyutlardaki ebatları ile her zevke hitap ediyor.
Kırgızistan pazarlarında satılan kurutlar; klasik, biberli, fümeli ve çeşitli otların katılmasıyla yapılanları olmak üzere farklı çeşitlere sahip olmakla birlikte kurutulan koyu kıvamlı bir süt ürünü olarak tarif ediliyor.
Doğal yapım teknikleriyle sağlıklı besinleri tercih edenlerin favorileri arasında yer alan kurut, Türklerin göçebe kültürlerinden miras aldığı bir yiyecek olarak biliniyor.
Son Haberler