SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk devletlerindeki bankalar Rusya'dan gelen ödemeleri reddetmeye başladı

Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan bankaları, Rus fonlarını kabul etmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk devletlerindeki bankalar Rusya'dan gelen ödemeleri reddetmeye başladı

Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan bankları, Rus şirketlerinin fonlarını kabul etmeyi reddetmeye başladılar.

Rus propaganda basını PEK, Digital VED, GTL ve Logita Trade taşımacılık şirketlerinin değerlendirmesine dair analitik raporlar yayımladı. Yayımlanan rapora göre Türk devletlerinde faaliyet gösteren bankalar, Rusya'dan gelen para akışında temkinli davranıyor.

Uzmanlar, temmuz ayında Türk devletlerindeki bankalar aracılığıyla yapılan ödemelerde ret oranının yüzde 30'a çıktığını, işlemlerin ortalama süresinin ise yüzde 15 artarak iki haftaya kadar uzadığını belirtti. Rusya'da faaliyet yürüten bankalar, Türk devletlerinde hizmet veren bankaların giderek daha fazla ek belge ve açıklama talep ettiğini bildirdi.

Rus bankaları, Çin'e yaptıkları ödemelerde ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Özellikle Çin ile Rusya arasındaki ticari ödemelerde Türk devletlerinde faaliyet yürüten bankalar para transferlerini iptal ediyor.

Türk devletlerinde faaliyet yürüten bankalar, bu engelin en büyük nedenini Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlara dahil olmamak için uyguladıklarını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.