SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Devletleri Teşkilatı, Şuşa'da toplanıyor

Azerbaycan’ın ev sahipliğinde yapılacak olan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi 5-6 Temmuz’da Şuşa’da düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Devletleri Teşkilatı, Şuşa'da toplanıyor

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Toplantısı; Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Kırgızistan ve Özbekistan devlet başkanlarının katılımlarıyla 5-6 Temmuz 2024 tarihinde Azerbaycan’ın Şuşa kentinde gerçekleşecek. Toplantıya aynı zamanda TDT Genel Sekreteri ve TDT Gözlemci ülke liderleri de katılım sağlayacak. Zirve öncesinde Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi de toplanacak.

Toplantı konusu olarak “Ulaştırma Bağlantısı ve İklim Hareketi ile Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa Etmek” belirlendi. Bu çerçevede teşkilat ile ilgili kilit konular tartışılacak ve teşkilatın gündemi ele alınacak. Zirve sonunda devlet başkanlarının Karabağ Deklarasyonu’nu imzalamaları bekleniyor.

Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi en son 31 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenmişti. Toplantı, Kazakistan başkanlığında “Türkistan: Türk Dünyasının Manevi Başkentlerinden Biri” teması ile gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.