SON DAKİKA
Hava Durumu

Tokayev Paris Olimpiyatlarında madalya alan sporcularla buluştu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Paris 2024 Olimpiyatları'nda madalya kazanan sporcular ve antrenörler ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tokayev Paris Olimpiyatlarında madalya alan sporcularla buluştu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Paris 2024 Olimpiyatları'nda madalya kazanan sporcular ve antrenörlerle 27 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlık Sarayı Ak Orda'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tokayev, sporcuları ve antrenörleri Paris Olimpiyatları'ndaki başarılarından dolayı tebrik etti.

TOKAYEV’DEN OLİMPİYAT SPORCULARINA TEŞEKKÜR

Tokayev, her zaferin güçlü irade ve sıkı çalışmayla mümkün olduğunu belirterek olimpiyat şampiyonu Eldos Sımetov'un zaferine dikkat çekti. Tokayev konuşmasında, "Yarışmanın ilk günlerinde yerli judo tarihindeki ilk Olimpiyat altın madalyasını kazandı ve ünlü güreşçimiz Caksılık Uşkempirov'un değerli mirasçısı oldu. Eldos, Olimpiyatlara gitmeden önce bana ve tüm sporseverlere, zafer adına her türlü çabayı göstereceğine dair söz vermiştin. Sözünü tuttun. Sen gerçek bir atlısın! Hepimiz seninle gurur duyuyoruz. Gerçekten de art arda üç kez Olimpiyat madalyası sahibi olmak, yalnızca gerçek bir şampiyonun başarabileceği bir başarıdır. Sizin zafer yolunuz sporcularımıza ilham verdi ve hepimizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI BAŞARILAR VE ZORLU REKABET

Tokayev, dört yıllık bir turnuvadan dönen ve madalya kazanan atletleri, antrenörleri ve sporcuların hazırlık sürecine katkıda bulunan herkesi teşekkürle andı. Tokayev, "Tarihi bir başarı olarak Nariman Kurbanov’un gümüş madalyasını değerlendirmek istiyorum. Ülkemizin jimnastikteki ilk olimpiyat madalyası bu oldu. Paris'te Demeu Cadırayev ve Nurbek Oralbay'ın da başarıyla performans sergilediğini görüyoruz. Ayrıca, atıcılıkta Aleksandra Le ve Islam Satpaev'in hava tüfeğiyle kazandıkları bronz madalya, ülkemizin bu spordaki 28 yıl aradan sonraki ilk ödülü" şeklinde konuştu.

OLİMPİYAT KOMİTESİNE DESTEK VE GELECEK VİZYONU

Tokayev, "Ulusal Olimpiyat Komitesinin uluslararası iş birliğini geliştirmedeki katkıları büyük önem taşıdı. Sorumlu anlarda sporcularımızın yanında olarak onlara gerekli desteği verdiler. Ulusal Olimpiyat Komitesinin bu çalışmaları sürdüreceğine ve gelecekte somut sonuçlar elde edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.