SON DAKİKA
Hava Durumu

Tokayev'den kritik talimat: Yabancı sporcular vatandaşlığa alınmamalı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yabancı sporcuların Kazak vatandaşlığına alınmasını durdurma talimatı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tokayev'den kritik talimat: Yabancı sporcular vatandaşlığa alınmamalı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yabancı sporcuların Kazak vatandaşlığına alınma uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Tokayev, bu talimatı 27 Ağustos 2024 tarihinde Paris Olimpiyatları'nda ödül kazanan sporcularla gerçekleştirdiği toplantıda duyurdu.

SPOR ALTYAPISINDAKİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Tokayev, çocuk ve genç spor okullarının sporcu yetiştirmedeki rolüne dikkat çekti ve bu okulların faaliyetlerinin etkinliğini sorguladı. Kazakistan'da 500'den fazla çocuk ve genç spor okulu bulunduğunu belirten Tokayev, bu okulların sadece 52'sinin olimpik sporlarla ilgilendiğini ve bu durumun olimpik sporlar için yeterli sporcu yetiştirilmemesine yol açtığını ifade etti.

FİNANSMAN SORUNLARI VE DÜŞÜK PERFORMANS

Tokayev, spor okullarının düzensiz finansmanının, bütçedeki kaynakların verimsiz kullanılmasına neden olduğunu vurguladı. Ayrıca, olimpik spor dallarında yetersiz sporcu havuzunun, uluslararası alandaki spor başarısını olumsuz etkilediğini belirterek, "Maalesef pek çok yetenekli antrenör kendi memleketinde destek bulamayıp yurtdışına gidiyor, oraya gidip genç sporcular yetiştiriyor, başka ülkelerin milli takımlarını dünya müsabakalarına hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI KALİTEDE ANTRENÖRLERE İHTİYAÇ

Tokayev, uluslararası düzeyde tanınmış antrenörlerin Kazakistan’da destek bulamadığını ve bu nedenle yurtdışına gitmek zorunda kaldığını söyledi. Örneğin, son Olimpiyatlarda Tunus'un tekvando takımının Kazak antrenör Esbol Sultanov’un yönetiminde iki madalya kazandığını belirtti. Tokayev, antrenörlerin sosyal ve profesyonel statülerinin artırılması gerektiğini ve güçlü bir antrenörlük okulunun oluşturulması gerektiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.