SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA, Sancak bölgesinde bulunan Türk Kültür Merkezine destek verdi

Sırbistan'da 2010 yılında açılışı yapılan Novi Pazar Türk Kültür Merkezi'ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım desteği sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA, Sancak bölgesinde bulunan Türk Kültür Merkezine destek verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sırbistan’da bulunan Novi Pazar Türk Kültür Merkezi’ne önemli bir destekte bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde iki Türk dilli okutmanın görevli olduğu merkezde, bugüne kadar yaklaşık 3 bin öğrenciye Türkçe eğitimi verildi. Novi Pazar Türk Kültür Merkezi’nde 345 öğrenci aktif olarak öğrenim görmeye devam ediyor.

Novi Pazar diğer adıyla Sancak bölgesi, Osmanlı Devleti döneminden bu yana Türk ve Müslüman kimliği ile öne çıkıyor.

TÜRKÇE KURSLARINA TALEP ARTTI

Novi Pazar Türk Kültür Merkezi’nde Türkçe kurslarına olan talep önemli ölçüde arttı. Bu durum sonucunda öğrenci sayısının hızla arttığı merkezde yeni dersliklere ihtiyaç duyuldu. TİKA harekete geçerek Novi Pazar Belediyesi tarafından genişletilen derslik alanının donanım ihtiyacını sağladı.

GENÇLERİN TÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NE İLGİSİ ARTTI

Açılış programına katılan Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bişevac, Türk Kültür Merkezi'nin Sırbistan ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin bir yansıması olduğunu vurguladı. Ayrıca Bişevac, gençlerin Türk Kültür Merkezi'ne olan ilgisinin arttığını dile getirdi.

Yeni Pazar Başkonsolosu Başar Başol ise yaptığı konuşmada, Türk Kültür Merkezi'nde binlerce Sancaklı gencin Türkçe öğrendiğini ifade etti. TİKA tarafından gerçekleştirilen bu projenin Türk dili ve kültürünün tanıtılması açısından büyük önem taşıdığının da altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.