SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği ve Romanya Demokrat Türk Birliğine ziyaret

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği ve Romanya Demokrat Türk Birliğini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği ve Romanya Demokrat Türk Birliğine ziyaret

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, bir süredir Romanya’da faaliyetlerde bulunuyor. Dr. Çevik, beraberindeki heyet ile Köstence’de bulunan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliğini ve Romanya Demokrat Türk Birliğini ziyaret etti.

Ziyaret öncesinde ise Dr. Mahmut Çevik, Romanya Türk Ulusal Azınlığı Vekili Iusein Ibram, Tatar Ulusal Azınlığı Vekili Amet Varol ve Hırvat Ulusal Azınlığı Vekili Ghera Giureci Slobodan ile Romanya Parlamentosunda bir araya geldi.

TİKA BAŞKAN YARDIMCISI DR. MAHMUT ÇEVİK’TEN ROMANYA MÜSLÜMAN TATAR TÜRKLERİ DEMOKRAT BİRLİĞİNE ZİYARET

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) Başkanı Celil Esergep ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, Tatar Türkleri için birliğin yaptığı faaliyetlere ilişkin bilgi aldı ve birlik hatıra defterini imzaladı. Görüşmede, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nda vefat eden Tatar Türkleri de rahmetle anıldı.

ROMANYA DEMOKRAT TÜRK BİRLİĞİNE ZİYARET

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Demokrat Türk Birliğine gerçekleştirdiği ziyaretinde Birlik Genel Başkanı Febdi Osman, Köstence Vali Yardımcısı Şenol Ali ve Birlik yönetimi tarafından oldukça samimi ve sıcak karşılandı. Çevik, Denokrat Türk Birliğinde yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi alıp değerlendirmeler yaptı ve önerilerde bulundu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.